Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Μητρικά κεφτεδάκια (δακτυλοφαγική γεύση)

Πώς να φτιάξετε τη συνταγή για κεφτεδάκια μαμά (δακτυλοφαγική γεύση);

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Όπως γνωρίζετε, όλα όσα αγγίζει το χέρι της μητέρας είναι τέλεια. Για να ετοιμάσουμε τα νόστιμα κεφτεδάκια, ας ρίξουμε πρώτα μισό ποτήρι γάλα στις φέτες μπαγιάτικου ψωμιού που βάζουμε σε ένα μπολ, να μαλακώσει παντού και να απορροφήσει καλά το γάλα, να στύψω λίγο το μαλακωμένο ψωμί στο χέρι μου. Ας απαλλαγούμε από το γάλα. Βάζουμε τον κιμά σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ και θρυμματίζουμε το ψωμί που έχουμε στύψει το γάλα. Ας προσθέσουμε ένα αυγό σε αυτό. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις φλούδες από ένα ξερό κρεμμύδι, το πλένουμε, πετάμε το πάνω και το κάτω μέρος και το υπόλοιπο το τρίβουμε στο λεπτό μέρος του τρίφτη. Στύβω καλά το ζουμί για να μην έχει έντονη μυρωδιά κρεμμυδιού στα κεφτεδάκια. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας στον κιμά. Πλένουμε καλά τον μαϊντανό και αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι μέχρι να είναι τα πιο λεπτά. Ας το προσθέσουμε στο μείγμα. Ψιλοκόβουμε 2 σκελίδες Σκόρδο σε μικρά κομμάτια, το προσθέτουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά στο μείγμα του κιμά μας. Τέλος, προσθέτουμε λίγο νερό από μισό ποτήρι τσαγιού και μείγμα ανθρακικού μέχρι 1 επίπεδο κουταλάκι του γλυκού. Ήρθε η ώρα να ζυμώσουμε τα κεφτεδάκια μας. Να υπάρχουν κενά αέρα μέσα για να μην υπάρχει κεφτεδάκι σαν πέτρα
Τώρα είναι η ώρα του κρυσταλλικού… Πρέπει να ξεκουράζουμε τα κεφτεδάκια στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Για αυτό, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μετά από μισή ώρα πλάθουμε τα κεφτεδάκια. Αν έχετε χρόνο, κάντε το το πρωί και πλάθετε πριν τηγανίσετε. Μπορείτε να ισιώσετε τα κεφτεδάκια σας κυλώντας τα ανάμεσα στα χέρια σας για να τα πλάθετε, πλάθοντάς τα σε μπαλάκια και στη συνέχεια πιέζοντάς τα από πάνω. Έτσι θα ψηθεί πιο εύκολα στο εσωτερικό του. Στη συνέχεια, το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι από τεφλόν με πολύ λίγο λάδι.

Μαμά κεφτεδάκια (δακτυλοφαγική γεύση) Συνταγή με φωτογραφία

Μητρικά κεφτεδάκια (δακτυλοφαγική γεύση)Μητρικά κεφτεδάκια (δακτυλοφαγική γεύση)

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button