Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σολομός φούρνου με πατάτες

Πώς να φτιάξετε σολομό με πατάτες φούρνου;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Ποιες είναι οι συμβουλές για μια καλή σάλτσα μπεσαμέλ;

1. Βάλτε το γάλα στην κατσαρόλα και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πάνω στο μάτι της κουζίνας. Καθαρίζουμε τη φλούδα του κρεμμυδιού, βουτάμε τα γαρίφαλα στο σκληρό μέρος και τα βάζουμε στο γάλα. Αφήνουμε να κρυώσει έτσι σε μέτρια φωτιά. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι από τεφλόν. Πριν αρχίσει να σκουραίνει προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος και το ανακατεύουμε ελαφρά με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει το αλεύρι. Προσθέστε το μοσχοκάρυδο και την τελευταία 1 κουταλιά της σούπας από το βούτυρο σας. Αφήστε το να ψηθεί σιγά σιγά. Θα έχετε μια κρεμώδη σύσταση καθώς το γάλα και το αλεύρι θα βαρύνουν στο τηγάνι. Αυτή είναι η απόδειξη ότι φτιάχνετε μια καλή σάλτσα μπεσαμέλ.

Προετοιμασία του μείγματος σολομού

1. Ρυθμίστε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς.

2. Κόβουμε τον σολομό σε μικρά κομμάτια, τον βάζουμε στη σάλτσα και προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινη πιπεριά σε σκόνη. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και το σκόρδο και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

3. Κόβουμε τις πατάτες πολύ λεπτά. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να κόψετε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, καθώς δεν θα γίνει προψήσιμο, διαφορετικά μπορεί να μην ψηθούν οι πατάτες.

4. Βάλτε το μείγμα του σολομού στο ταψί σας, τοποθετήστε πάνω τις πατάτες και προσθέστε τα αποξηραμένα μπαχαρικά. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη

Σολομός φούρνου με πατάτες Συνταγή με φωτογραφία

Σολομός φούρνου με πατάτεςΣολομός φούρνου με πατάτες
Σολομός φούρνου με πατάτεςΣολομός φούρνου με πατάτες
Σολομός φούρνου με πατάτεςΣολομός φούρνου με πατάτες

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button